Opzoek naar een vervangpaard voor de Sint

Naar aanleiding van een verhaaltje in de klas trokken de kinderen van de klas van juf Daniëlle  naar de Hoefjeshut. Daar verzorgden ze paardjes en gingen ze op zoek naar het ideale paard voor de Sint.

Het paard van Sinterklaas heeft pijn aan zijn poot en kan niet meer springen of op de daken klimmen, hij moet eerst rusten zodat zijn poot kan genezen. Wat nu…? Zo eindigt het verhaaltje in de klas van juf Daniëlle. De kinderen wilden de Sint helpen om een oplossing te zoeken. Ze brachten een bezoek aan de Hoefjeshut in Maaseik en vond er een geschikte invaller:

paard Suzy, die de Sint voorlopig uit de nood kan helpen. Tijdens hun bezoekje mochten ze het paard samen verzorgen, ‘aankleden’ als sinterklaaspaard en er eens op rijden. Achteraf werden de kinderen met de huifkar terug naar school gebracht.

Op 29 november komt de Sint op bezoek in onze school.