Talenten ontdekken

Als klasvrije leerkracht van type 3 zit je op de voorste rij om de creatieve talenten van de kinderen te ontdekken en te helpen groeien.

Zelfstandig problemen oplossen en je eigen creativiteit de vrije loop geven, staan centraal in deze lessen. Daarbij ontwikkelen we onze vaardigheden zoals knippen en plooien. Met de jongste groepen knutselen we en we leren over verschillende kunstenaars. Deze kinderen krijgen daarnaast ook een muzikaal aanbod wanneer we ritmes spelen of over verschillende muziekgenres leren. De hoogste groepen, waarin onze schoolverlaters zitten, laten we proeven van de richting hout door houtbewerkingslessen aan te bieden. Ze maken kennis met de materialen en hoe ze deze juist kunnen gebruiken. We proberen in te zetten op het nauwkeurig en precies leren werken door te meten of te vijlen en schuren. Door nauw met de klasleerkrachten samen te werken kunnen we het klasthema ook door trekken naar de crealessen. Zo maakten we werkjes rond het thema Lichaam en Tijd.