Beslissing over krokusvakantie voor 22/1 & geen meerdaagse uitstappen tot en met paasvakantie

 • Beslissing over krokusvakantie ten laatste op 22/1
  Op basis van de huidige besmettingscijfers is de krokusvakantie verlengen nog niet aan de orde. Indien de cijfers toch verslechteren, wordt bekeken of er voor of na de krokusvakantie een extra week afkoelingsperiode komt. In dat geval zal die extra week ingevuld worden met collectief afstandsonderwijs. Je krijgt daar ten laatste op 22 januari nieuws over.

  In dit scenario kunnen de lokale besturen net zoals voorheen opvanginitiatieven nemen. Scholen kunnen kwetsbare leerlingen of cursisten op elk moment begeleiden op school. Ook dan respecteren ze de veiligheidsregels die nu gelden in het leerplicht-, volwassenen- en deeltijds kunstonderwijs.
 • Geen meerdaagse uitstappen tot en met paasvakantie
  Meerdaagse uitstappen organiseren is alvast tot en met de paasvakantie niet toegestaan. Dat is een moeilijke beslissing, maar de situatie blijft in de komende maanden precair. Bovendien riskeren scholen hoge annulatiekosten als deze beslissing wordt uitgesteld.
 • Advies gevraagd over mondmaskerplicht vanaf 10 jaar
  De Risk Assessment Group (RAG) zal een nieuw en geactualiseerd advies uitbrengen over een eventuele verlaging van de mondmaskerplicht van 12 naar 10 jaar. Als dat nuttig en nodig blijkt, dan geldt dat in de volledige samenleving en dus ook in het onderwijs.

Alle huidige maatregelen blijven al zeker van kracht tot en met de krokusvakantie.

Met vriendelijke groet
Lidia Lamberigts
directeur